сряда, 19 октомври 2022 г.

Криминалните случаи на Теа. Тайната на лабиринта. Свещената гора

 


Забавната поредица „Криминалните случаи на Теа“ 

е истинско приключение в света на дванадесетгодишните. Увлекателен разказ за  едно приятелство между Теа (Теодора, но не желае да я наричат така) и Николá, зародило  се в началото на скучно и тягосно лято, според Теа (но даже и не предполага какви приключения ще им се случат!).  Да не забравяме Зоро – голямото  черно куче на Теа. 

Типично дванадесетгодишно момиче, Теа е в „онази специална “ възраст, която я кара да бъде рязка, заядлива, винаги против всички и всичко. 

В началото на лятото родителите на Теа смятат, че е добра идея дъщеря им да гостува на леля си, която живее в малкото градче Алтафонте, разположено близо до древно селище на етруските.

Двете деца успяват да разкрият не само тайната на стария лабиринт, но и да спрат дейността на опасна група, която се занимава с кражби на археологически находки.

Скучно лято ли???!!!!


Втората книга - „Свещената гора“ отново ни среща с главните герои Теа, Николá и Зоро и с техните близки и приятели – леля Констанца, Бруно, Пепе и много други жители на Алтафонте.

Разкрита е страшната „пантера“, която изяжда две охранени пуйки и всява страх у цялото градче. Но по-важното е, че един измамник и неговата организация са изобличени. Парите на леля Констанца и древните останки от Свещената гора са спасени благодарение на наблюдателността, смелостта и интелигентността на Теа и Николá. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар